5 Nisan 2013

CHEDDAR PEYNİRLİ TART


Bu güzel sebzeli hamur işini mutlaka denenmesi gereken tarifler arasına alabilirsiniz. Denendi, onaylandı :-)) Afiyet Olsun..


Malzemeler
  • 1 adet Yufka
  • 4-5 dilim Cheddar Peyniri
  • 4-5 dilim Jambon
  • 1 Kabak
  • 1 Kırmızı Biber
  • 1 Sivri Biber
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber, Kekik
Hazırlanışı
  1. Tart kalıbını yağlayın, Yufkaları büzerek kenarlarından taşmayacak şekilde kalıba yayın.
  2. Yufkanın üzerine tereyağını küçük küçük aralıklarla yerleştirin.
  3. Zeytinyağında kabakları yarım ay şeklinde doğrayarak soteleyin. Ardından sırayla jülyen doğranmış kırmızı ve yeşil biberi, jambonları ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpin.
  4. Hafif sotelenmiş harcımızı yufkanın üzerine yayın ve yufkalar pişene kadar fırında pişirin.
  5. Çıkarmaya 5-10 dakika kala yine jülyen doğradığınız Cheddar peynirlerini üzerine serpin ve tekrar fırına verin. Peynirler eriyince soğutmadan servis yapın. 

Hiç yorum yok: