1 Nisan 2013

ISLAK GÖZLEME


Gözlemenin ıslak halini hiç yemişmiydiniz bilmiyorum ama ben severek takip ettiğim bir yemek sitesinden görerek denedim ve harika oldu. Uzun zamandır hamur işi alışkanlığını bıraktığım için yemesi daha bir keyifli geldi. Afiyet Olsun...


Malzemeler
  • 1 adet Yufka
  • 100 gr Kıyma
  • 1 adet Kuru Soğan
  • Sarmısaklı Yoğurt
  • Salça
  • Tuz, Karabiber, ayçiçek yağı, tereyağı
Hazırlanışı
  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve yağda soteleyin. Ardından kıymayı da ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak bir kenarda bekletin.
  2. Krep tavasını (yada herhangi bir teflon tavayı) tereyağı ile yağlayın. Üzerine yufkayı serin. Yufkanın kenarlarından küçük parçalar kopararak ayırın, yufkanın kenarlarından sadece üstünü kapatacak kalması yeterli. ( bu parçaları gözlemenin içine koyacağımız malzemeleri sıkı tutması için kullanacağız)
  3. Ayırdığınız ufak parçalardan birer tane daha sağlam olması için yufkanın ortasına yerleştirin. Fırça ile üzerine ayçiçek yağı sürün ve kıymalı harcı yayın.
  4. Küçük yufka parçalarından üzerine birer kat daha yerleştirin ve tekrar fırça ile ayçiçek yağı sürün.
  5. En son kenarlardan sarkan yufkayı üzerine kapatarak gözlememizi arkalı önlü ocakta pişirin.
  6. Gözlememiz pişerken, bir miktar tereyağını sos kabında eritin ve üzerine çok hafif sulandırdığınız salçayı ekleyin.
  7. Pişen gözlemeyi servis tabağına alın, üzerine sarmısaklı yoğurt ve en son salçayı gezdirin. Pulbiber ve nane ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: