21 Mart 2013

LEZZET TOPLARI


Siz onların böyle şirin şirin durduklarına bakmayın. Mutfağımı en çok dağıtan bunlar oldu.  Her türlü yaramazlığı yapıp da, bir şey olmamış gibi masum bakan çocuklar var ya. Kakao hindistan cevizi ile buluşmak istemedi. Kendini masadan attı. Hindistan cevizleri topların üzerine yapışmak yerine benim üzerime yapışmayı tercih etti. Bu fotoyu alana kadar kendileriyle baya uğraştık. Fotoğrafını çekmekten en zevk aldığım tatlı oldu zira zaferi ben kazandım. Gelelim lezzetine. Biz beyaz olanlarını daha çok sevdik.  Bakalım siz de aynı görüşte olacakmısınız. Afiyet Olsun....


Malzemeler
  • 3 su bardağı Süt
  • 7 kaşık İrmik
  • 7 Kaşık Toz Şeker
  • 1 paket Krem Şanti
  • 1 paket Vanilya
  • Muz
  • Hindistan Cevizi, Kakao
Hazırlanışı
  1. Süt, irmik ve vanilyayı bir tencereye koyarak koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  2. Ocaktan alıp soğuması için bekletin, ara sıra karıştırın.
  3. Soğuyan muhallebiye krem şantiyi toz halinde katarak kaşık ile karıştırın, birbirine iyice yedirin. 
  4. Bu arada düz iki pasta tabağı kullanacağız. Birine hindistan cevizinin yarısını diğerine de kalan hindistan cevizini koyun ve bir miktar kakao ilave edin. Lezzet toplarımızın yarısını sade yarısını kakaolu yapacağız.
  5. Bir kaba su alın. Elinizi her seferinde ıslatarak muhallebiden ceviz büyüklüğünde toplar alın ve yuvarlayın. İçine küçük dilimlediğiniz muzlardan koyarak tekrar yuvarlayın.
  6. Muhallebinin yarısını bu şekilde yuvarlayın ve sade hindistan cevizine batırın. Kalan muhallebiyi de yuvarlayarak kakaolu hindistan cevizi karışımına batırarak servis tabaklarına alın. 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aysun Hanım merhaba,
Krem şantiyi toz halinde mi ekleyeceğiz..

Unknown dedi ki...

:-( evet. teşekkür ederim bu güzel ayrıntı için. hemen düzeltiyorum...