18 Mart 2013

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Malum Karatay diyetindeyim :-) Durum böyle olunca yayınlarımın da farklılık gösterdiğini anlamışsınızdır. Diyet kelimesine karşı şiddetli antipati besleyen ben, Canan Karatay teyzemizin diyetini deneyince bütün ön yargılarım yıkıldı. Aslında diyet değil de sağlıklı beslenme diyelim. Zaten kendisi de diyor "Diyet kitabı demeseydim kimse ilgilenmezdi" diye. Bu tarifimiz de Karatay diyeti yapanlar için uygun ve son derece sağlıklı bir yemek oldu.

Bulgur ve acı biber turşusu Adana dan, Kırmızı biber turşusu da benim imalatım. Turşu ve yoğurt ile güzel bir menü oldu.  Afiyet olsun...

Malzemeler
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış Yeşil Mercimek
  • 1 su bardağı Siyah Bulgur
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı, bir miktar Zeytinyağı
  • Tuz, Pul Biber
  • 1 su bardağı Et yada Tavuk suyu, Kaynar Su
Hazırlanışı
  1. Tereyağını ve bir miktar zeytinyağını tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  2. Haşladığınız yeşil mercimekleri ve Bulguru ekleyerek bir süre daha kavurun. Tuz ve pulbiberi ekleyerek karıştırın, et suyunu ilave edin. Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek bulgur pişene kadar kısık ateşte pişirin. Gerekirse bir miktar daha kaynar su  ekleyin.

Hiç yorum yok: