25 Mart 2013

ANTEP FISTIKLI İRMİK TATLISI


Yapımı pratik ve lezzetli bir tatlı. Bu tarif her zaman hatırınızda olsun zira misafir geleceği zaman eliniz ayağınız dolaştığında ne demek istediğimi anlayacaksınız. Şu ana kadar karşıma çıkan en kolay tatlı oldu. Nerede en zor ve meşakkatli tarifler var gidip onları buluyorum ve onlarla uğraşmaktan zevk alıyorum. Bu tatlı ile bir adım atmış oldum ve artık pratik tarifleri de sık sık göreceksiniz. Afiyetle kalınız...... 

Malzemeler

  • 1 lt Süt
  • 10 yemek kaşığı Toz Şeker
  • 11 yemek kaşığı İrmik
  • 2 paket Vanilya
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 çay bardağı Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı
  1. Süt, irmik, toz şeker, vanilya ve antep fıstığını ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  2. Beğendiğiniz bir kalıba tatlının yapışmaması için önce su ekleyin, fazla suyu dökün. Ardından muhallebileri paylaştırın. En az 1 saat, vaktiniz varsa 3-4 saat, daha da vaktiniz varsa bir gece :-) buzdolabında bekletin.
  3. Antep fıstığı ve şekerlemeler ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: