3 Mart 2013

DERE OTLU & SARMISAKLI SOMON


Yeryüzündeki en lezzetli balıktan ikinci tarif geliyor. Bıkmadan hala söylüyorum,  somonları hazırladığınız sosla birlikte bir gece dolapta bekletin. Afiyet Olsun....


Malzemeler
  • 2 adet Somon Dilimi
  • 3 diş Sarmısak
  • 1/4 su bardağı Portakal Suyu
  • 1 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı Dereotu
  • Tuz
Hazırlanışı

Cam bir kaseye dövülmüş sarmısakları ekleyin. Portakal suyu, zeytinyağı, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırarak sosu hazırlayın.

Kapaklı bir kaseye somonları koyun ve sosu üzerine gezdirerek her tarafını bu sosa bulayın ve bir gece buzdolabında bekletin. 

Somonları 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin ve servis yapın..





Hiç yorum yok: