28 Şubat 2013

PATLICANLI GÖZLEME


Hamur işleri arasında en favori yemeğim Gözleme. Fakat bu tür yiyecekleri kendine özgü yerlerde yemek daha güzel. Benim gözleme yemek için favori yerlerimden biri de Sulu Han. Büyük alışveriş merkezleri yerine oralarda vakit geçirmek daha güzel. 

Burada çeşit çeşit gözlemeleri zamanı geldikçe göreceksiniz. Afiyet olsun.



Malzemeler

* Malzemeler bir kişilik olarak verilmiştir.

  • 1 Patlıcan
  • 1 Yufka
  • 1 Domates
  • 2 Yeşil Biber
  • 1 Kuru soğan
  • Tuz, Karabiber, Pul Biber, Tuz
  • Kıyılmış Maydanoz
  • Sıvıyağı, Tereyağı

Hazırlanışı 

Önce Patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suya atın ve 15 dakika kadar bekletin.  Bu arada İç malzemenin hazırlığına başlayalım. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Küçük doğradığınız domatesleri ve yeşil biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından patlıcanların suyunu süzüp malzemelere ekleyin ve 10 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp kıyılmış maydanozları ve baharatları ekleyip iç malzemeyi tamamlayın.

Yufkayı açıp fırça ile zeytinyağını sürün. Yufkayı iki tarafından ortaya doğru birleştirin ve iç harçtan eşit bir şekilde dağıtıp diğer iki tarafı tekrar katlayın. 

Teflon tavayı ısıtıp, tereyağı sürün ve her bir gözlemeyi bu şekilde pişirin. Tereyağını her seferinde sürelim, gevreklik ve lezzet katıyor.

Hiç yorum yok: