5 Mart 2013

ARMUT TATLISI



Toplum olarak meyve tatlılarına biraz uzağız fakat bu tarif ile düşüncelerinizin tamamen değişeceğine eminim. Bu tarifi bir arkadaşım da yemiştim ve ondan sonra en favori tatlılarımın arasına girdi. Afiyet Olsun.... 



Malzemeler
  • 2 adet Deveci Armut - 4 kişilik tatlı çıkacak
  • 2 su bardağı Toz Şeker
  • 2 tatlı kaşığı Tarçın
  • 6 adet tane Karanfil
  • 1 su bardağı sıcak Su
  • Limon suyu
  • Süt Kreması
Hazırlanışı

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun ve ikiye bölerek orta kısımlarını temizleyin. Limon suyu ile ovalayarak geniş kısımları aşağıda olacak şekilde tencereye yerleştirin. Bir su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin. Şekeri ve tarçını armutların üzerine serpin. Karanfilleri katın. Yaklaşık 30 yada 40 dakika kısık ateşte pişirin. Bıçağı sapladığınızda çok yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.

Armut tatlılarını tencereden çıkarıp bir borcama alın ve ılımasını bekleyin. Üzerine krema ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: