10 Mart 2013

BUĞDAY SALATASI


Şimdi size öyle bir salata tarifi vereceğim ki, bayılarak yiyeceksiniz. Yaparken sonucun bu çıkacağını mümkün değil tahmin edemezdim. Karatay diyetine girdiğimden beri tahıl grubu araştırmalarım da hızlandı ve bu salatanın keşfi de bu diyet sayesinde oldu. Diyetteyim diye tatlı yayınlamayacağımı düşünmeyin, zira önceden yapıp da arşimde olan dolu tatlım var :-)

Gelelim ince ayrıntılara. Salatada havuç ve kırmızı soğanları birer tane kullandım. Özellikle bu kısmı o kadar güzel oldu ki siz daha fazla koyabilirsiniz. Ayrıca kimyon da çok hoş oldu. Bu salatayı yapıp da beğenen ve beğenmeyen, herkesin değerli yorumlarını bekliyorum. Afiyet Olsun.




Malzemeler
  • 1 su bardağı Buğday - Bir gece önceden ıslatılmış
  • 1 adet Kırmızı Soğan
  • 1 adet Havuç
  • Beyaz Peynir
Sos için
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı Sirke
  • 2 diş dövülmüş Sarmısak
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış Maydanoz
  • Pul Biber, Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
  1. Bir gece önceden ıslatılmış buğdayları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek bir kenarda bekletin.
  2. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Bir borcama kalın dilimlediğiniz kırmızı soğan ve havuçları koyun. Tuz, karabiber ve bir miktar zeytinyağı ile harmanlayarak 25 dakika pişirin.
  3. Bu arada sos malzemelerini bir kasede harmanlayın.
  4. Sosun yarısını buğday ile diğer yarısını da pişen sebzelere ekleyerek karıştırın.
  5. Salata tabağına önce buğdayları yayın ardından üzerine soğan ve havuçları ekleyin. Beyaz peyniri salatanın üzerine aralıklı olarak süsleyin. Maydanoz yaprakları ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: