27 Şubat 2013

KALPLİ KURABİYELER


14 Şubat hediye çekilişimizde yaptığım kurabiyeler. Kurabiyelerin lezzetli olmasındaki en önemli etken Tereyağı kullanılması. Margarin ile aynı lezzeti yakalamak maalesef mümkün değil. Yurt dışından satın alınan bisküvi ve kurabiyelerin lezzetli olmasındaki sebep yine tereyağı. Ben bir kaç markanın tereyağı ile denedim fakat bir marka var ki onunla daha güzel oluyor. İsteyen olursa mail atabilirim. Afiyet Olsun...

Malzemeler
  • 4 su bardağı Un
  • 250 gr Tereyağı - oda sıcaklığında bekletilmiş
  • 2 adet Yumurta Sarısı - oda sıcaklığında
  • Yarım paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilya
  • 1 su bardağı Pudra Şekeri
  • 2 yemek kaşığı Kakao
Hazırlanışı

Tereyağı ve yumurta sarıları mikser ile iyice çırpılır. Un ve kakao hariç diğer malzemeler eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından un malzemelere elenerek yoğurulur. Elde edilen hamur iki parçaya ayrılır. Bir parçasına kakao eklenerek tekrar yoğurulur. Hamurlar buzdolabına kaldırılarak 30 dakika bekletilir.

Hamurlar 1 cm kalınlığında merdane ile açılır. Kalpli kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarılarak tepsiye dizilir. Üzerileri pembeleşene kadar fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: