Tavuk yada et pişirmek aceleye gelmez. Her çeşit eti mutlaka bir gece önceden marine ediyorum. Arasındaki farkı göreceksiniz. Etler yerken dağılıyor, lokum gibi lezzetine doyum olmuyor. Aşağıdaki sos klasik marine etme yöntemlerinden.
Malzemeler
- 6 adet Tavuk But yada Kanat (kişi sayısına göre)
Marine Sos
- 1 çay bardağı Süt
- 4 diş Sarmısak
- Kekik, Köri, Kırmızı Toz Biber, Kimyon, Tuz
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Tavukları iyice yıkayıp, marine edeceğimiz kaba alalım. Sarmısakları iyice ezip, diğer marine sos tarifleri ile karıştıralım. Ardından sosu tavuklara ekleyip, iyice karıştıralım ve bir gece buzdolabında bekletelim.
Pişireceğimiz zaman tavaya tavukları koyup arkalı önlü kızartalım. Yanına patates püresi, patates kızartması yada pilav ile servis yapalım....
1 yorum:
Çok güzel olmuş . Kesinlikle deneyeceğim
Yorum Gönder