15 Şubat 2013

HAMSİ KÖFTE


Hamsinin de köftesi olur mu demeyin, hem de güzel oluyormuş. Yaparken acaba güzel olacak mı diye düşünürken, gayet güzel bir tat ortaya çıktı. Sadece baharatlarını bir daha ki sefere daha yoğun kullanmayı düşünüyorum. Hamsiler bitmeden deneyin derim. Afiyet olsun...   



Malzemeler
  • Yarım kilo Hamsi
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 tutam Maydanoz
  • 1 çay baradağı Mısır Unu - gerekirse artırabilirsiniz
  • 3 yemek kaşığı Un
  • 3 yemek kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz, Karabiber, Kimyon
Hazırlanışı

Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. Maydanozu ince doğrayıp diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Elde şekil verilebilir halde olması gerekiyor. Yumuşak olduysa biraz daha mısır unu ekleyin. Katı ise biraz su eklenebilir.

Kızartmak için tavaya bir miktar ayçiçek yağı ekleyin. Köftelere resimdeki gibi şekil verip, kızartın.


Hiç yorum yok: