25 Şubat 2013

LAVAŞ EKMEĞİNDE FÜME SOMON


Tarifde sadece krem peyniri vardı. Biraz ağır olunca süzme yoğurt ile karıştırdım. İlginç güzel bir aperatif yemek oldu. Lavaş ekmeklerinin daha taze olmasını istiyorsanız market yerine dürüm döner yapan yerlerden isteyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Malzemeler
  • 1 büyük Lavaş Ekmeği
  • 3 dilim Füme Somon
  • Yarım Kırmızı Soğan
  • 50 gr Krem Peynir
  • 50 gr Süzme Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış Dereotu
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber
Hazırlanışı

Krem peynir ve süzme yoğurdu karıştırın. Dereotu, tuz, karabiber, pul biberi ekleyin. Lavaş ekmeğini serin ve krem peynirli karışımı üzerine yayın. Piyazlık doğradığınız soğanı ve füme somonları üzerine yerleştirin ve sıkı bir şekilde sarın. Hazırladığınız ruloyu streç film ile sararak buz dolabında bir iki saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.



Hiç yorum yok: