Ağır bir grip geçirirken, hasta halimle kalkıp bu çorbayı yapmıştım. Tam bir hasta çorbası oldu. Açıkcası hasta olduğum için tadını alamamıştım fakat içindeki şeyler o kadar faydalı ki sadece bunun için yapmaya değer. Soğuklar geldi, grip kapıda.
Malzemeler
- 2 parça baget tavuk eti
- 1 kuru soğan
- 3 bardak tavuk suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Yarım limonun suyu
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Tavukları 3 bardak su ekleyerek haşlayın. Tavuklar ılınınca lif lif ayırın.
- Soğan, havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Soğanları yağda kavurun ve unu ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
- Tavuk suyunu ve bir bardak sıcak suyu tencereye ekleyip, havuç, patates ve tavukları da ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ayrı bir cam kase de yumurta sarısı ve limonu çırpın. Yavaş yavaş tencereye ekleyip karıştırın.
- Tuzunu ekleyip sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder