2 Ocak 2013

BALKAN ÇORBASI


Ağır bir grip geçirirken, hasta halimle kalkıp bu çorbayı yapmıştım. Tam bir hasta çorbası oldu. Açıkcası hasta olduğum için tadını alamamıştım fakat içindeki şeyler o kadar faydalı ki sadece bunun için yapmaya değer. Soğuklar geldi, grip kapıda. 



Malzemeler
  • 2 parça baget tavuk eti
  • 1 kuru soğan
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
Hazırlanışı
  1. Tavukları 3 bardak su ekleyerek haşlayın. Tavuklar ılınınca lif lif ayırın.
  2. Soğan, havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Soğanları yağda kavurun ve unu ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
  3. Tavuk suyunu ve bir bardak sıcak suyu tencereye ekleyip, havuç, patates ve tavukları da ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Ayrı bir cam kase de yumurta sarısı ve limonu çırpın. Yavaş yavaş tencereye ekleyip karıştırın.
  5. Tuzunu ekleyip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: