4 Ocak 2013

ÖZBEK PİLAVI



Bazı yiyecekler kesinlikle davet sofralarına layık oluyor. Bu pilav da onlardan biri. Pilavın her çeşidi güzeldir ama bu pilavların kralı oldu. İçinde yok yok. Evde badem olmadığı için kullanmadım fakat siz ihmal etmeyin :-) 



Malzemeler
  • 1 su bardağı Pirinç
  • 150 gr. Kuzu Eti
  • 1 Kuru Soğan
  • 1,5 su bardağı Et Suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış Nohut
  • Yarım su bardağı Badem İçi
  • Yarım su bardağı Kuş Üzümü
  • Tereyağı
  • Yenibahar
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı
  1. Pirinci yıkayıp, sıcak tuzlu suda yarım saat bekletelin, Kuş üzümünü de yine sıcak suda 15 dakika kadar bekletin.
  2. Kuzu etini küp şeklinde doğrayıp haşlayın, Bademi tereyağında kavurun.
  3. Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar bekletin.
  4. Ardından nohut, kuş üzümü, et, baharat, badem ve pirinçleri ekleyip 5 dakika kadar kavurun.
  5. Üzerine sıcak et suyunu ekleyip, kısık ateşte pişirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Elimin ayarı yok. o kadar çok yapmışım ki:)) ye ye bitiremedik. Çok lezzetliydi. Yanına bi çorba . Tamamdır. Yasemin