28 Aralık 2012

İRMİK TATLISI - Karamel Soslu




2012 nin son yayınını güzel bir tatlı ile kapatayım dedim.  Herkesin yeni yılını kutluyorum. 2013 herkese sağlık, huzur, mutluluk getirsin ve ülkemiz adına güzel bir yıl olsun. Benim en büyük dileğim, sevgi olmayan kalplere bol bol sevgi versin.

Gelelim tatlımıza. Evde kalmadığı zaman panik yaptığım malzemelerden biri de irmik. Bu tatlı o kadar güzel ve pratik ki , bir çok şekillerde kullanabiliyorsunuz. Zaman içinde muhtemelen onlarca çeşidini yapacağım. Sizin için aşağıda farklı bir şeklini de denedim.

2013 de en güzel seçme tariflerle görüşmek üzere.



Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket Vanilya
  • 1 yemek kaşığıTereyağı
  • Üzeri İçin, karamel sos
    Hazırlanışı
    1. Sütü tencereye alın, toz şeker ve irmiği ekleyin. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
    2. Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
    3. Kaseleri ıslatın ve fazla suyu dökün. İrmik tatlısını sıcak halde kaselere paylaştırın.
    4. Biraz ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın.
    5. Soğuduktan sonra servis tabaklarına ters çevirerek üzerine marmelat veya soslar ile süsleyerek servis yapın....


    Hiç yorum yok: