24 Aralık 2012

PATLICAN KÖFTE


Özellikle yağlı yiyeceklerden uzak durmaya çalışıyorum fakat hafta sonları bir kez yemek kaydı ile kendime ödül vermiyor değilim. Sevdiğim yağlı yiyeceklerden bir diğeri de, annemin yaptığı hamur kızartması. Özellikle yazın, yanında domates, biber, zeytin, peynir ve  çay ile harika oluyor. Yani Jules Verne de yemek yesem bu kadar zevk almam :-))  

Patlıcanlı köfteyi yaparken ve yerken içime çok sinen bir yemek oldu. Köz patlıcanın tadı ağza mükemmel geliyor. Sarmısaklı yoğurt ile süper bir ikili oldular. Tabiki yedikten sonra biraz fazla kaçırmış olmanın pişmanlığı ile kendimi doğru spora attım.

 Mutlaka sıcak servis yapın. Afiyetler olsun....


Malzemeler
  • 3 adet közlenmiş Patlıcan
  • 2 adet haşlanmış Patates
  • 2 adet Yumurta
  • İnce doğranmış Dereotu - miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz, ben sevdiğim için fazla koyuyorum.
  • Yarım su bardağı Kaşar Peyniri
  • Bir su bardağı Un - Harcın kıvamını kontrol ederek ekleyin, elde şekil verecek hale gelmesi gerekiyor, gerekirse fazladan un ekleyin.
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber

Kızartmak için
  • Sıvıyağ
Servis için : Sarmısaklı Yoğurt


Hazırlanışı
  1. Közlediğiniz patlıcanları küçük doğrayın ve lapa hale gelene kadar bıçak ile iyice ezin.
  2. Bir salata tabağına patlıcanları, rendelediğiniz haşlanmış patatesleri ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Şekil verilebilir hale gelmesi gerekiyor.
  3. Bir tavaya sıvıyağı kızdırın. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin ve kızgın yağa ekleyin. Burada önemli bir ayrıntı, yaptığınız şekilleri ayrı bir kaba koyarak yapmayın, elinizle şekil verir vermez kızgın yağa koyun. Ayrıca köftelere daha kolay şekil vermek için, bir kap içinde su bulundurun ve ellerinizi önce suya batırın sonra köftelere şekil verin.
  4. Arkalı önlü kızarttıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: