19 Aralık 2012

HİNDİSTAN CEVİZİ KAPLAMALI KEK


Yapımı kolay ve çok lezzetli bir kek oldu. 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbı kullandım. Porsiyonu az çıkıyor. Arzu ederseniz malzemeleri iki katına çıkarabilirsiniz.

Acı badem aromasını küçük tüplerde marketlerde bulabilirsiniz. Bu aroma çok keskin, önerilen damla miktarında kullanmakta fayda var.  



Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı su
Üst Malzeme
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 4 damla acı badem aroması
Hazırlanışı
  1. Şeker ve yumurtaları çırpın, ardından diğer malzemeleri de ekleyip yağladığınız kek kalıbında pişirin.
  2. Kekimiz pişerken, üst malzemelerin hepsini karıştırın ve pişen kekin üzerine yayın.
  3. Tekrar fırına verin ve üzeri kızarıncaya kadan pişirin.

Hiç yorum yok: