19 Aralık 2012

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU TOST


Elimde olmayan bazı nedenlerden dolayı yayınımıza ara vermiştik :-) 



Malzemeler
  • 1 adet bazlama
  • 2 tavuk but
  • Kaşar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Beşamel Sos
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı
  1. Tavukları haşlayıp, küçük parçalara ayırın.
  2. Beşamel sos için tencerede tereyağını eritip unu ekleyin, kokusu çıkana kadar sürekli karıştırın. Sütü ekledikten sonra muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Tuzu ekleyin. Sosun çok koyulaşmamasına dikkat edelim.
  3. Tavukları beşamel sosun içine atın.
  4. Bazlamayı uzun bir bıçak yardımı ile ikiye ayırın.  İlk katına tavuklu beşamel sosu yayın, üzerine kaşar ve baharatları ekleyin, bazlamanın ikinci katını üzerine kapatın.
  5. Tost makinasına koyup afiyetle yiyin :-)


Hiç yorum yok: