18 Kasım 2012

LEBENİYE ÇORBASI


Gaziantep yöresinin en güzel çorbalarından biri de Lebeniye. Kuşbaşı eti içinde görünce biraz tereddüt ediyorsunuz fakat çorbaya çok lezzet katıyor. İçiniz sıcacık oluyor.




MALZEME
  • 150 gr kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı nohut (önceden haşlanmış)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Nane
HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı etleri üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirmeye bırakın. Etler piştikten sonra nohut ve yıkanmış pirinçleri ilave edip pirinçler pişinceye kadar kısık ateşte bekletin.

Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın. Kesilmemesi için pişen etin suyundan yoğurtlu karışıma biraz ekleyip ılıştırın ve etki karışıma ilave edin. Pişirme sırasında su eksileceğinden kaynar su ilave edin.

Sos tenceresinde tereyağını eritip naneyi ekleyin. Naneyi çok yakmadan ateşten alın ve çorbaya ekleyin. Çorbamız hazır.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaptım, çok nefis oldu :)) Yasemin

Aysun Çendi Gençer dedi ki...

Afiyet Olsun :-)