21 Kasım 2012

HAMSİ TAVA


Karadeniz Hamsilerini hasretle bekliyordum, sonunda geldiler. Geçen kış haftanın üç günü hamsi tava yapıp yedim. Mart ayı gelipte hamsiler tükenmeye başlayınca nasıl üzüldüğümü anlatamam. Kaldı ki o vakte kadar belki yüz kez yemişimdir. Hamsileri kendim ayıklıyorum, bu da ayrı bir zevk veriyor. Hamsinin ilk kafasını kopardığım günü elbette unutmam mümkün değil :-((

Hamsi tava yapmak için mutlaka özel hamsi tavalarından alın. Bana bir arkadaşım Trabzondan getirmişti. Tavanın kapağı içine geçtiği için işinizi çok kolaylaştırıyor. Başka türlü sanırım hem bu şekli elde etmek, hem de hazırlamak zor olabilir.  Bolllll hamsili günler. Afiyet Olsun...

Malzemeler
  • 700 gr hamsi - benim tek başıma yediğim ölçü :-) 
  • Mısır unu
  • Tuz
  • Az karabiber
Hazırlanışı
  1. Hamsileri ayıklayıp, yıkayın.
  2. Tuz ve biraz karabiber ekleyip harmanlayın
  3. Hamsi tavasına biraz ayçiçek yağı gezdirin. Ben kapağını da yağlıyorum, sonra hamsiler kapağa yapışabiliyor.
  4. Mısır ununu geniş bir tabağa yayın. Her bir hamsiyi mısır ununa bulayıp, çiçek şeklinde tavaya dizin.
  5. Arkalı önlü kızartın.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

aysuncum ellerine sağlık... bende balığa, balığın her türüne, her şekline bayılıyorum... sana afiyet olsun güzelim... (emine)

Aysun Çendi Gençer dedi ki...

:)