31 Ekim 2012

TAVADA PALAMUT


Palamutların en lezzetli zamanları. Vakti geçmeden bol bol yemenizi öneririm. Benim palamutu tercih etmemdeki en önemli nedenlerden biri de yüzey balığı olması. Dip balıklarına göre yüzey balıklarını tercih ediyorum. Dip balıklarında civa ve kurşun oranı çok yüksek. Okuduğum bir makalede bu tür kimyasal maddelerin aylar belki yıllar sonra vücuttan atılıp, beyin ve sinir sistemine zarar verdiği. Daha fazla içinizi karartmıyor ve tarife geçiyorum. Afiyet Olsun...



Malzemeler
  • 1 adet dilimlenmiş palamut
  • Mısır Unu
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Palamutları iyice yıkayıp tuz ve az karabiber ile harmanlayıp vaktiniz varsa bir saat kadar bekletin. Ardından mısır unu ile her tarafını bulayıp tavada arkalı önlü kızartın.

Hiç yorum yok: