1 Kasım 2012

HELLİM PEYNİRLİ GÖZLEME


Eğer şu sıralar gözleme yapacaksanız bu gözlemeyi ilk sıraya koyun derim. Ben bu gözlemeyi ilk Kıbrıs da yemiştim. Oradaki garsondan içinde neler olduğunu öğrenip, ilk işim Türkiye ye döner dönmez yapmak olmuştu. Bu harika gözlemedeki  hellim peyniri, soğan ve nanenin uyumu tek kelimeyle mükemmel.

Peynir tuzlu olduğu için tuzu az kullanmakta fayda var. Afiyet Olsun...



1 kişilik

Malzemeler
  • 1 yufka
  • 1 kuru soğan
  • Hellim peyniri
  • Tuz
  • Nane (harcın içine biraz fazla konulabilir, lezzetli oluyor)
  • Tereyağı
Hazırlanışı

Soğanları çok büyük olmayacak şekilde yemeklik doğrayın. Zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun, ardından ılımaya bırakın. Ilımaya bırakılmaz ise peynirler içinde eriyecektir. Ilınan soğanlara rendelediğiniz hellim peyniri, nane ve bir miktar tuz ekleyin. Harcımız hazır.

Yufkayı açıp bir miktar zeytinyağı ile yağlayın. Yufkanın her iki tarafının uçlarını birbirlerine denk gelecek şekilde ortada birleştirin. Hazırladığınız harcı ortasına eşit şekilde dağıtıp yufkanın diğer uçlarını da ortada birleştirerek kare bir yufka elde edin.

Teflon tavayı tereyağı ile yağlayın. Tereyağı gözlemeleri çok daha gevrek ve güzel yapacaktır. Gözlemeleri koyup arkalı önlü pişirin.



Hiç yorum yok: