6 Ekim 2012

TARÇINLI ÇÖREK



Daha önce Face den yayınladığım, fırından çıkar çıkmaz o sıcak haliyle 4 tane birden yediğim, meşhur çörek :-) Hamuru o kadar güzel oluyor ki, çikolata, fıstık ezmesi ve tahin ile değişik şekillerde deneyebilirsiniz. Yemeğe yakın fırından çıkarıp ikram ederseniz sıcak haliyle daha güzel olur. Bunu deneyin, misafirleriniz tarifini istemez ise yayından kaldıracağım :-)))) Afiyet Olsun...


Malzemeler

* 2,5 su bardağı un
* 1 paket instant maya
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 yumurta
* 50 ml eritilmiş tereyağı
* 1 tutam tuz

İç Harcı

* Yumuşamış çok az tereyağı ( iç malzemesini tutması için)
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Yarım su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin. Üzerine maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Ilık süt, yumurta, eritilmiş tereyağını da ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Gerekirse süt yada un ilavesi yapın. Üzerini ıslak temiz bir bezle örterek 1 saat mayalandırın.  Bu arada Şeker, vanilya ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamuru unladığınız tezgaha diktörtgen biçiminde açın. Yumuşatılmış tereyağını aralıklarla küçük küçük hamurun üzerine yerleştirin elinizle yayın. Hazırladığız iç harcı hamurun üzerine eşit aralıklarla ekleyin ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Verev olarak hamurları kesin. Keserken biraz bıçak zorlayabilir. Her seferinde bıçağı unlarsanız kesimi rahat olur. Her bir çöreğin üzerine tahta bir kaşık ile bastırın ve yağladığınız tepsiye dizin. Burada da 30 dakika beklettikten sonra üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nihayet Bize de yemek kismet oldu. Cok guzeldi:-) yasemin...

aysun gençer dedi ki...

Teşekkürler sevgili kız kardeşim :-)