9 Ekim 2012

MİŞORİZ


İşte arkadaşlarınıza gururla sunacağınız tam bir ziyafet yemeği. Aslında bu yemeğe tavuk but daha çok yakışıyor, bende hazırda olmadığı için kullanmadım. Pilavını fazla yaptığım için üç gündür dolapta gidip gelip tırtıklıyorum. . Pekiiii  bu yemek neymiş bakalım.

Mişoriz Arnavutçada,  miş (et) oriz (pilav) kelimelerinden meydana geliyor. Tavuk etiyle yapıldığı gibi dana ve kuzu etiyle de yapılmaktadır. Türkiyede , Büryan ya da Tavuk Kapama da diyorlar. Bize bu yemeği sundukları için Arnavut Mutfağına teşekkür ederek tarife geçiyoruz. Afiyet Olsun.




MALZEMELER

* Yarım kilo tavuk ( kişi sayısına göre kendiniz ayarlayabilirsiniz)
* 2 su bardağı Pirinç
* 3 su bardağı Tavuk Suyu
* 1 adet Soğan
* Yemek kaşığının 1/4 ü Salça
* 75 gr Tereyağı

HAZIRLANIŞI

Tencereye tavukları koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip ve biraz da tuz ekleyip kaynatın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince kıydığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından yıkadığınız pirinçleri ve tuzu ekleyip tane tane olana kadar kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra servis yapacağınız fırına dayanıklı bir kaba pirinçleri ekleyin ve üzerine tavuk suyunu ekledikten sonra fırına verin. Pirinçler hafif suyunu çekene kadar bekledikten sonra fırından çıkarıp tavuk etlerini dizin ve tekrar fırına verin. Tavukların üzeri kızarana kadar pişirin.



Hiç yorum yok: