19 Ekim 2012

KAŞIK BÖREK ÇORBASI


Güzel ülkemin güzel yemekleri... Dünya mutfaklarının yeri ayrı, ülkemin yemekleri ap ayrı  :-) Bu güzel yemeklerden biri de Kaşık Börek Çorbası. Kaynaklar beni yanıltmıyor ise Eskişehir yörenise ait. Genelde ben bu kadar taneli çorbaları ana öğün olarak tüketiyorum. İşin içine fazla tane girince benim için ana yemek oluyor, yanında başka birşey tüketmiyorum.

Mantıyı kendinizde açabilirsiniz, hazırda alabilirsiniz. Her ne olursa olsun, mantıları mümkün olduğunca küçük seçmeye çalışın. Ben hazır kullandım. Dondurucuda hiç eksik etmediğim haşlanmış nohut ve buz poşetlerine yapıp doldurduğum et suları yine işime yarıyor. Bu çorbayı deneyin, çok lezzetli. Afiyet Olsun..




Malzemeler

- Mantı, yaklaşık 2 su bardağı
- 1 su bardağı Nohut, haşlanmış
- 1 adet Soğan
- 1 Domates, rendelenmiş
- Yarım yemek kaşığı salça (biber salçasını ve domates salçasını karıştırdım)
- Et suyu ve su karışımı (malzemelerin üzerini geçecek kadar)
- Tereyağı
- Nane
- Pulbiber
- Tuz

Hazırlanışı

Tencereye zeytinyağını koyun ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Pembeleşdikten sonra Salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin ikisini birlikte kavurun. Etsuyu ve suyu tencereye ekleyip kaynatın. Ardından mantı, haşlanmış nohutu ekleyin ve mantılar pişene kadar kaynatın. Sos tenceresinde tereyağını eritin, pulbiber ve naneyi ekleyin ardından çorbaya ekleyin. Suyu çekilmiş ise biraz daha kaynamış su ekleyin. En son tuz ile tatlandırdıktan sonra servise hazır..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Dehşet güzel bir çorba...