21 Ekim 2012

YUMURTALI KARNIBAHAR


Fazla sebze sevmeyen biri olarak onların tatlarını nasıl değiştirsem de yesem diye uğraşıyorum. Kamufle edecek birşeyler hoş oluyor :( Mesela bu karnıbahar çok güzel kamufle edilmiş.. Bazen nar ekşisi ve baharatlar eklediğimde de aynı sonucu alıyorum.

Yakın arkadaşım Özlem'in tonton anneannesine gittiğimizde bize bu yemekten yapmıştı. Bayıla bayıla yedim. Ondan beridir karnıbaharı hep böyle yapıyorum. Kamufle araçları yumurta ve sarmısaklı yoğurt.. Afiyet olsun...



Malzemeler

  • Karnıbahar
  • Yumurta
  • Yoğurt
  • Sarmısak
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kızartmak için Ayçiçek yağı (Kişi sayısına göre ölçüleri ayarlayabilirsiniz)

Hazırlanışı

Karnıbaharları dilediğiniz ölçüde doğrayıp mümkünse buharda pişirin. Ardından kızartma tenceresine çok az zeytinyağı ekleyip kızartın ve havlu kağıt serili tabağa alın.

Karnıbaharlar pişerken sarmısaklı yoğurdu hazırlayıp az miktar tuz ekleyin.  Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp yine az tuz ile tatlandırın. 

Ayrı bir tencereye çok az zeytinyağı ekleyip kızdırın ardından kızaran karnıbaharları ekleyip çırpılmış yumurtaları üzerine ekleyip pişirin. Karnıbaharları servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve pul biber ekleyip servis yapın. 

Hiç yorum yok: