17 Ekim 2012

SÜSLÜ POĞAÇA



Yemek yada kahvaltı sofrası hazırlarken tüm yemekleri ön plana çıkarmamaya çalışıyorum. Hep bir başrol oyuncusu oluyor ve asıl ilgiyi o topluyor :-)  Bunlardan biri de kahvaltıda arkadaşlarım için yaptığım Süslü Poğaçalar. Yapımı çok keyifli. Adını Süslü koydum çünkü masaya koyduktan sonra her birinin baloya gider gibi bir hali vardı :) Klasik pastahanelerde gördüğümüz poğaçaların ev yapımı hali. Afiyet Olsun..

Malzemeler

- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 pakent instant yada yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadarun ( 2-2,5 su bardağı un)

İç Harcı

- Beyaz Peynir
- Labne Peyniri

Süslemek İçin

- Kaşar peyniri- rendelenmiş
- Sosis - rendelenmiş
- Maydonoz - ince kıyılmış

Un hariç diğer malzemeler bir kapta karıştırın. Daha sonra un azar azar ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzerini ıslak temiz bir bez ile kapatıp ılık bir ortamda kabarana kadar bekletin.

Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Yaklaşık bir 1 saat kadar tekrar kabarmaya bırakın. (bu işlemi, kabarmasını istediğiniz tüm hamurlar için uygulayın, daha çok kabaracaklar)

Kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Poğaçalar soğuyana kadar bekleyin ve bıçak ile bir kısmını enlemesine kesin, yalnız tamamen kesilmesin. Labne peynirinin bir kısmını ayırın, geri kalan labne peyniri ve beyaz peyniri karıştırın, içine hazırladığınız peynir harçlarını ekleyin. Poğaçaların ağız kısmına ayırdığınız labne peynirinden sürün ve rendelediğiniz kaşar, sosis ve maydonoz karışımlarına batırarak servis tabağına alın.

Hiç yorum yok: