3 Kasım 2015

KITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ



Malzemeler
  • 3 su bardağı Süt
  • 1 çay bardağı Toz Şeker
  • 3,5 su bardağı Un
  • 1 paket Toz Krem Şanti
  • 1 paket Vanilya
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • Kadayıf - Derin dondurucuda bir kaç saat bekletilmiş
  • Fındık Kırıkları, Çikolata Parçaları
Hazırlanışı
  1. Süt, toz şeker, un, vanilyayı tencerede sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  2. Kaynamaya yakın tereyağını ekleyerek ateşten alın, tereyağı ekleyin.
  3. Bir miktar ılınınca toz halindeki krem şantiyi ekleyerek iyice karıştırın. 
  4. Karışımı kalıplara paylaştırın.
  5. Kadayıfları derin dondurucudan çıkararak elinizle ufalayın. Bir tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyarak kadayıfları, fındıkları ve 2 yemek kaşığı kadar toz şekeri ekleyerek kadayıflar pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  6. Kavurduğunuz kadayıfları tatlının üzerine servisten hemen önce serpin aksi halde üzerinde yumuşayacaktır ve çikolata parçaları ile süsleyin. 

Hiç yorum yok: