KITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzemeler
- 3 su bardağı Süt
- 1 çay bardağı Toz Şeker
- 3,5 su bardağı Un
- 1 paket Toz Krem Şanti
- 1 paket Vanilya
- 1 yemek kaşığı Tereyağı
- Kadayıf - Derin dondurucuda bir kaç saat bekletilmiş
- Fındık Kırıkları, Çikolata Parçaları
Hazırlanışı
- Süt, toz şeker, un, vanilyayı tencerede sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Kaynamaya yakın tereyağını ekleyerek ateşten alın, tereyağı ekleyin.
- Bir miktar ılınınca toz halindeki krem şantiyi ekleyerek iyice karıştırın.
- Karışımı kalıplara paylaştırın.
- Kadayıfları derin dondurucudan çıkararak elinizle ufalayın. Bir tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyarak kadayıfları, fındıkları ve 2 yemek kaşığı kadar toz şekeri ekleyerek kadayıflar pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
- Kavurduğunuz kadayıfları tatlının üzerine servisten hemen önce serpin aksi halde üzerinde yumuşayacaktır ve çikolata parçaları ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder