Malzemeler
- 3 su bardağı Tavuk suyu
- 2 bardak Su
- 1 adet haşlanmış ve didiklenmiş Tavuk göğsü
- Yarım su bardağı Tel şehriye
- 1 adet Havuç
- 1 adet küçük Soğan
- 3 diş Sarımsak
- Maydanoz
- Zeytinyağı ve Tuz
Terbiyesi için : 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
Zeytinyağını tencereye alın ve soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Tel şehriyeleri de ekleyerek altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Rendenin ince kısmı ile rendelediğiniz havuçları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Tavuk suyu ve suyu da ilave ederek kaynatın.
Tel şehriyeler pişince çorbanın altını kısın ve tavukları ekleyin. Ayrı bir kasede yumurta sarısı, un ve limon suyunu iyice çırpın. İçerisine bir miktar çorbadan ekleyerek ılık hale getirin. Yavaşça ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Kıyılmış maydanozları ekleyerek sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder