Her zaman elimizin altında acil misafir geldiğinde çabucak hazırlayabileceğiniz bir tarif. Mayasız ve çok kolay hazırlanıyor. Son derece gevrek ve lezzetli. Genelde poğaçaların içine pek de kaliteli olmayan peynirler kullanılır :-( fakat kaliteli peynirin, poğaçanın lezzetine lezzet kattığını unutmayın. Ben Ezine peynirini poğaçalara daha çok yakıştırıyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 adet yumurta (sarısı üzeri için)
- 100 gr. margarin (eritilmiş)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Un, Tuz
İç Harcı
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri İçin
Çörek otu
Hazırlanışı
Hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle veya merdane ile çay tabağından biraz büyük açın ve içine iç harcı yerleştirin. İkiye katlayarak bağlantı yerlerini birleştirin. Bağlantı yerlerini çatal ile bastırarak da hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.
Tüm hamuru aynı şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine yerleştirerek üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otunu serpiştirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder