22 Şubat 2016

FİNCAN TATLISI


Kahvaltıya gelen misafirlerime lezzetli ve hafif bir tatlı hazırladım. Yapımı çok kolay. Tatlılarımızın kabından rahat çıkması için fincanı mutlaka ıslatın. Sunum olarak da çok şık duran bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet Olsun...





Malzemeler
- 1 litre Süt
- 2 kahve fincanı tepeleme Un
- 2,5 kahve fincanı Şeker
- 1 paket Vanilya
- 1 yemek kaşığı Tereyağı

Süslemek için
-Hindistan Cevizi
-Toz Antep Fıstığı

Süt, un ve şekeri tencereye koyarak koyulaşana kadar pişirin. Koyu kıvam olduğunda vanilya ve tereyağını ekleyerek iyice karıştırın. Kahve fincanlarının içini ıslatarak muhallebileri doldurun. (Islatılmaz ise kalıptan çıkmayacaktır) Soğuduktan sonra buzdolabına koyarak 3-4 saat bekletin. Fincandan çıkarırken bıçak ile şeklini bozmadan kenarlarından hava almasını sağlayın ve ters çevirerek çıkartın. Ardından hindistan cevizine bulayarak üzerini süsleyin. Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok: