21 Eylül 2015

SIKMA



Malzemeler

- 2 dilim bayat ekmek
- 2 su bardağı Un 
- Su ve tuz
- İç harcı : 3 adet Kuru soğan, peynir ve biraz pul biber

Hazırlanışı

Bayat ekmekleri su ile ıslatarak yumuşamasını bekleyin.  Unu ve tuzu ilave edin. Biraz biraz su ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ederek 1-2 saat mayalandırmaya bırakın. 

Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Bol zeytinyağında soteleyin. İyice yumuşayan soğanları soğuması için bir kenara alın. Ardından peynir ve pul biberi de ekleyerek harcımızı hazırlayın.

Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde parçalar alarak unladığınız tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Üzerine hafif tereyağı sürerek bir kenara alın ve kurumaması için üzerine bir bez örtün. Tüm hamurumuz bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Pişirdiğiniz hamurların ortasına hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: