31 Ağustos 2015

3 2 1 POĞAÇA


Malzemeler

- 3 adet Kabartma Tozu
- 2 su bardağı Yoğurt
- 1 su bardağı Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı Tuz
- 4,5 su bardağı Un

İç harcı : Kıyma, Soğan, Az Karabiber veya dilerseniz peynir ve maydanoz karışımı da yapabilirsiniz.

Üzeri için : Galeta Unu

Hazırlanışı


Derin bir kaba yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve tuz u koyarak karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini bir örtü ile kapatarak yarım saat kadar dinlendirin. 

Soğanı yemeklik doğrayın ve çok az yağda kavurun. Kıymayı ve çok az karabiberi ilave ederek kavurmaya devam edin. Ocaktan alarak ılımaya bırakın. 

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hafif açarak kıymalı karışımdan biraz koyup kapatın ve yuvarlayın. Ardından galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok: