30 Temmuz 2015

KAYIK BÖREK


Malzemeler

- 6 adet Yufka
- Sucuk
- Domates
- Yeşil Biber
- Dilimlenmiş Zeytin
- Mısır
- Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- Yumurta sarısı
- Yufkayı ıslatmak için zeytinyağı ve su karışımı

Hazırlanışı

Yufkanın birini tezgaha serin ve zeytinyağlı karışımı fırça ile üzerine sürün. Diğer bir yufkayı da üzerine yayarak karışımı tekrar sürün. Yufkayı sekize bölün ve aşağıda bulunan şekildeki gibi katlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Hazırladığınız kayıklara yumurta sarısı sürün. Malzemeleri küçük küçük doğrayarak kayık yufkanın ortasına yerleştirin. Rendelenmiş kaşarları üzerine serperek fırında pişirin.







Hiç yorum yok: