8 Nisan 2015

PAZI SARMASI



Malzemeler

- Yarım kilo pazı yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 4 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- Zeytinyağı
- Nane, tarçın, yenibahar, tuz

Hazırlanışı


Tencerede suyu kaynatın ve pazı yapraklarını ikişer yada üçer alarak kaynayan suda 2-3 dakika bekletip çıkarın ve süzgece alın. Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
İç harcı için; Soğanları zeytinyağında kavurun. İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Sarımsak, salça, ince doğradığınız maydanoz, baharatlar ve yarım su bardağı kadar sıcak suyu ekleyerek pirinçlerin diriliği hafif gidene kadar ateşte bekletin. 
Pazı yaprakları büyük ise ikiye bölerek, içine iç harçtan koyarak sarın. Sarmaların yanmaması için tencerenin dibine artan pazının saplarından konularak sardığımız pazıları tencereye düzenli bir şekilde yerleştirin.
Üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edin ve sarmaların dağılmaması için üzerine pasta tabağı yerleştirin. Orta ateşte pişirin. 

Hiç yorum yok: