21 Mart 2015

SALÇALI YOĞURT ÇORBASI


Malzemeler

- 6 kaşık yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 kaşık un
- 9 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz

Sosu için
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı

Su ve pirinci bir tencereye alarak yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırpın ve haşlanan sudan biraz ekleyerek ılık hale getirin. Yoğurtlu karışım pirincin olduğu tencereye yavaş yavaş dökün ve bu arada çırpma teliyle hızlı bir şekilde karıştırın, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Sos tavasında yağ, nane ve salçayı kavurun. Sosu çorbanın içine ekleyerek bir kaç dakika daha kaynatın ve tuzu ilave ederek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: