23 Mart 2015

AYSUN'UN KOKOŞ KURABİYELERİ


İşte hem damağa hem de göze hitap edecek bir tarif. Yapması ve yemesi çok zevkli :-) Benim küçük cadımı görmeye gelen teyzeleri için hazırladım. Boncuk şekerlemeleri pastacılık malzemeleri satan bir dükkandan aldım. Ayrıca içine katılan hindistan cevizi kurabiyelerimize daha çok lezzet kattı. Afiyet Olsun...




Malzemeler

- 125 gr. margarin, oda sıcaklığında
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya

Üzeri için
- 1 paket bitter çikolata
- Çeşitli süslemeler

Hazırlanışı

Bir kapta, margarin, sıvı yağ, yumurta akı ve hindistan cevizini iyice ezerek karıştırın. Nişasta, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyerek yoğurun. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Aralıklı olarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Çikolataları benmari usulü eritin. Kurabiyeleri batırarak üzerini renkli şekerlemeler ile süsleyin.

Hiç yorum yok: