19 Şubat 2015

PRATİK HAMBURGER


Bu tarifteki köftemiz bildiğimiz köfte harcından çok farklı. Sizi çok şaşırtacak bu karışımı ben de tereddüt ederek yaptım. Fakat çok farklı ve dışarıda yediğimiz "home made" hamburger tadında oldu. Ayrıca ekmekleri hazır aldığımız için son derece pratik. Patates kızartması ile birlikte evdeki miniklerinde çok seveceği bir menü. Roll ekmekleri fırınlardan ve büyük marketlerden rahatlıkla bulabirsiniz. Afiyet Olsun.


( 3 orta boy hamburger için)
Malzemeler
- 250 gr. kıyma
- 1 çorba kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yumurta
- Karabiber, tuz
- 3 adet orta boy roll ekmek
- 3 dilim cheddar peyniri
Hazırlanışı
Köfte harcı için kıyma ve diğer malzemeler çok fazla yoğurmadan karıştırın. 3 eşit parçaya ayırarak burger büyüklüğünde yassı hale getirin. Köfteleri ızgarada yada tavada arkalı önlü pişirin. Toparlanmaması için üstüne bastırarak pişirin.
Roll ekmekleri ikiye ayırın, ekmeklerin alt kısmına pişen köfteleri koyarak cheddar peynirini ilave edin. Fırının ızgara bölümünde peynirler hafif eriyene kadar bekletin. Fırından çıkarın ve ekmeğin üst kısmını üzerine kapatıp kürdan ile tutturarak servis yapın.

Hiç yorum yok: