2 Ekim 2014

BOL MEYVELİ İRMİK TATLISI


Herkese mutlu ve huzurlu bayramlar. Bu özel günlerde istediğimiz kadar diyette olalım bozmamak mümkün değil. En azından hafif tatlılar yaparak durumu biraz kurtarabilirsiniz. Bunun için size bayramda sunabileceğiniz kolay, hafif ve bol meyveli bir tatlı hazırladım. 

İrmik tatlımızı rahat dilimlemek için kıvamının biraz koyu olması ve buzdolabında iyi dinlenmesi önemli. Ayrıca sosu mutlaka servis yapmadan hemen önce dökmenizi öneririm. Tatlının üzerinde uzun süre bekleyen sos tamamen dağılıyor ve kötü bir görüntü oluşturuyor. Afiyet Olsun...




Malzemeler

- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 8 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri
- 1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için

- Kivi
- Muz
- Çilek
- Meyve sosu

Hazırlanışı


Tüm malzemeleri tencerede karıştırıp lapa olana kadar pişirin. Kare borcamı ıslatın fazla suyunu süzün. Pişen tatlıyı borcama koyarak bir gece yada bir kaç saat buzdolabında bekletin. 

Servis yapacağınız zaman tatlıyı tabağa ters çevirin. Kareler halinde dilimleyerek üzerine küçük doğradığınız meyveleri ve en son sosu ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: