29 Eylül 2014

TON BALIKLI PİRİNÇ PİLAVI


Gökkuşağı gibi renkli ve güzel oldu pilavımız. Ton balığı çok lezzet kattığı için miktarını artırabilirsiniz. Lapa bir görüntü olmaması için pirinci çok iyi hazırlamamız gerekiyor. Birincisi pirincin nişastasını suda çok iyi akıtın, ikincisi ise tereyağında tane tane olana kadar kavurun.  Afiyet Olsun...





Malzemeler

- 1 su bardağı pirinç
- 1 kutu ton balığı
- 1 kutu mısır
- 8-10 adet kornişon turşu
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı


Pirinçleri 15 dakika tuzlu sıcak suda bekletin. Ardından bol suda iyice yıkayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencerede eritin, pirinçleri ekleyerek tane tane olana kadar kavurun ardından sıcak suyu ekleyerek pilavı pişirin. Pişen pilavı soğuması için süzgece alın.

Biberleri kare doğrayın. Kalan diğer malzemeler ile karıştırın. Son olarak pilavı da ekleyerek servis tabağına alın. 

Hiç yorum yok: