13 Temmuz 2014

KREM CATALANA


Sizleri biraz Katalonya ya götürelim.  Katalonya İspanya'nın kuzey doğusunda ve Fransa'nın güneyinde ve Akdeniz'e kıyısı olan özerk bir bir bölge. Bir çok yerde "Catalonia is not Spain" ya da " Catalonia is a Nation" pankartlarını asarak sürekli kendi kimliklerini ispat etmeye çalıştıklarını görürsünüz.

Size hazırladığım bu tarif ise Katalanların, ünlü ve hafif biraz da krem brule yi anımsatan sütlü tatlısı. Demeden geçmeyim, bana göre iyi yapılmış bir Krem Brule nin yerini hiç bir sütlü tatlı tutamaz :-).  Krem Catalana bazı tariflerde Mısır nişastası ile  de yapılıyor. Afiyet olsun...




Malzemeler
  • Yarım litre Süt
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Limon Kabuğu
  • 1 çubuk Tarçın
  • 4 Yumurta Sarısı
  • 1 su bardağı Pudra Şekeri
  • 3 yemek kaşığı Toz Şeker
  • 1 çay bardağı Mısır Unu
  • Hindistan Cevizi
  • Pudra Şekeri - üzeri için
Hazırlanışı
  1. Tencereye süt, tarçın ve limon kabuklarını koyarak kaynatın. Kaynadıktan 10 dakika sonra tel süzgeçten geçirerek süzün.
  2. Toz şekeri ve yumurta sarılarını bir kasede mikserle iyice çırpın. Mısır ununu ekleyerek karıştırın.
  3. Süzdüğünüz sütü tekrar tencereye koyun ve yumurtalı karışımı ekleyerek. koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kaynatın.
  4. Derin olmayan bir kaba yada sufle kaplarına koyarak bir kaç saat buzdolabında bekletin. 
  5. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizi serpin. Fırının ızgara bölümünü yakarak fırına yerleştirin. Şeker karamelize olana kadar bekletin, hafif ılıdıktan sonra servis yapın.


Bayrakları


Hiç yorum yok: