12 Temmuz 2014

ÇERKEZ ÇORBASI



Malzemeler
  • 1 Tavuk Göğsü
  • Yarım su bardağı Aşurelik Buğday - akşamdan ıslatılacak
  • Yarım su bardağı haşlanmış Mısır
  • 1 su bardağı Yoğurt
  • 2 yemek kaşığı Un
  • 4 su bardağı Tavuk suyu - eksik gelirse su ile tamamlayabiliriz
  • Kuru Nane, Kırmızı Biber
  • Sıvıyağ ve Tereyağı karışımı


Hazırlanışı

Tavuğu haşlayıp soğuduktan sonra küçük parçalara ayırın.

Akşamdan ıslatılarak beklettiğiniz aşurelik buğdayı yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.

Tencerede tavuk suyunu kaynatın. İçine tavuk, mısır ve buğdayı ekleyip kaynatmaya devam edin.

Ayrı bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp kesilmemesi için çorbanın suyundan katıp ılık hale getirin. Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve tuzunu ekleyin.

Sos tavasına tereyağı ve sıvıyağı koyup, pul biber ve naneyi bir kaç dakika kızdırın.  Çorbaya ilave edip servis yapın.


Hiç yorum yok: