9 Haziran 2014

KURULUK DOLMASI



Malzemeler

- 10 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru biber
- 250 gr. kıyma
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kıyılmış maydanoz
- Tuz, kuru nane, karabiber
- Kırmızı pulbiber, kimyon
- Yarım çay bardağı sumak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Sıcak su yada et suyu

Hazırlanışı


Kuru biber ve patlıcanları sıcak suyun içinde yumuşayıncaya kadar bekletin. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin. Sumağın üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bekletin. 

Geniş bir kaba küp doğradığınız soğan ve kıymayı koyarak iyice yoğurun. Pirinci yıkayıp ilave edin. Sarımsakları rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, salça, zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Sumağı süzerek suyunu ilave edin ve karıştırın. 

Hazırladığımız harcı biber ve patlıcanlara doldurarak tencereye dizin. Her birinin üzerine küçük parçalar halinde tereyağı yerleştirin. Biberleri tam olarak kapatmayacak şekilde sıcak su ilave edin, gerekirse daha sonra sıcak su ilavesi yapın. Önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca düşük ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: