7 Mayıs 2014

EKMEK OMLETİ


Bu omlemizi anneler gününde, ona sürpriz yapmak isteyenler için sakladım. Bu günün benim için çok ayrı bir yeri var, zira ilk anneler günümü kutlayacağım. "Anne olunca anlarsın" sözünü en iyi anlayabileceğim günleri yaşıyorum. Başka hiç kimsenin yapmayacağı fedakarlıkları yapan tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. 

Neyse, duyguları fazla yoğunlaştırmadan dönüyorum omlete. Yeni aldığım balık tavası balıklara kısmet olmadan omletimize kısmet oldu. Tava çift taraflı olduğu için pişirmesi inanılmaz kolay. Sürpriz yapacaklara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. 




Malzemeler

- 4 dilim hazır dilimlenmiş ekmek
- 3 yumurta
- 1 adet salçalık kırmızı biber
- 2 adet sivri biber
- Sucuk
- Beyaz peynir
- Tuz, karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı


Ekmekleri küp şeklinde doğrayın. Geniş bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine ekmekleri, doğradığınız sucuk ve biberleri, baharatları ekleyerek karıştırın. Tereyağını yanmaz bir tavada eritin. Hazırladığınız karışımı tavaya yayarak kısık ateşte pişirin. Bir kapak yardımı ile ters çevirerek diğer tarafı da pişirin, sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: