22 Mayıs 2014

BULGURLU TAVUK ÇORBASI




Malzemeler

  • 2 adet Tavuk Göğsü
  • Yarım çay bardağı Bulgur
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 2 Yumurta Sarısı
  • Yarım Limon Suyu
  • 1 lt Tavuk Suyu - Bir miktar normal su ile de karıştırılabilir
  • Zeytinyağı, Tuz, Karabiber
  • Maydanoz
Hazırlanışı
  1. Tavukları suda haşlayın. Tavuk suyunu bir kenara ayırın ve haşlanmış tavukları küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Tavuk suyu, tavuk eti ve bulguru ekleyerek bulgurlar pişene kadar ocakta bekletin.
  3. Bir kasede yumurta sarılarını, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Pişen yemeğin suyundan bir kaç kaşık ekleyerek ılımasını sağlayın.
  4. Karışımı çorbaya ilave ederek servis yapın.

Hiç yorum yok: