26 Mayıs 2014

BAYATLAMAYAN TUZLU KURABİYE



Fırından çıkar çıkmaz bayılarak yiyeceğiniz harika tuzlu kurabiyeler. İçinde tuzdan çok şeker olmasına rağmen nasıl oluyorsa tuzlu olan bir kurabiye. Bu kurabiyeleri cam bir kavanozda bir ay kadar saklayabilirsiniz. Afiyet Olsun... 


Malzemeler

- 250 gr. margarin
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 6 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı üzüm sirkesi

Üzeri için

- 1 yumurta akı
- Susam

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki margarin ile un hariç diğer tüm malzemeleri karıştırın. İyice birbirine yedirdikten sonra unu ve margarini ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra 3 parçaya bölün. Her bir parçayı rulo haline getirin ve hafif üzerine bastırın. Yatay şekilde keserek üzerini önce yumurta akına sonra bol olacak şekilde susam a batırın. 

Tüm işlemler bittikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. 




Hiç yorum yok: