27 Mayıs 2013

KIYMALI HAVUÇ ve KABAK


Bu yemeği televizyonda bir sağlık programında hazırlamışlardı. Zayıflamak isteyen sevgili blog takipçilerim için hemen not edip o akşam yaptım. Kıymalı karışım tadını renklendirdiği için sebze sevmeyenler için güzel bir yemek oldu. Ha gayret bayanlar fazla kilolarımızdan kurtuluyoruzzzz :-)) Afiyet Olsun...



Malzemeler

  • 2 adet Kabak
  • 2 adet Havuç
  • 100 gr Kıyma
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 kase Sarmısaklı Yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Tuz, Pulbiber, Karabiber
Hazırlanışı
  1. Kabak ve havuçları soyarak yarım ay şeklinde doğrayın. Borcama alarak bir yemek kaşığı ve az tuz ile harmanlayarak fırında yumuşayana kadar pişirin. (Buharda da pişirebilirsiniz)
  2. Pişen sebzeleri servis tabağına alın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ekleyerek zeytinyağında pişene kadar kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın.
  4. Sarmısaklı yoğurdu sebzelerin üzerine gezdirin, sonra kıymalı karışımımızı da üzerine ekleyerek pulbiber ile renklendirerek servis yapın.

Hiç yorum yok: