22 Mayıs 2013

KALPLİ HAMUR KIZARTMASI


Hiç yağ çekmeyen, kahvaltı sofralarınızı süsleyecek küçük kalpli kızartmalar. Hamurları normal yuvarlak şekilde de açıp kızartabilirdik, fakat biraz küçük uğraşılarla sofralarımızı renklendirerek daha eğlenceli hale getirdik. Hafta sonu kahvaltılarında sevdiklerinizi mutlu edecek güzel bir tarif. Afiyet Olsun




Malzemeler

  • 2 su bardağı Un
  • 1 kase Yoğurt
  • 1 adet Yumurta
  • 1 adet Kabartma Tozu
  • Tuz
  • Kızartmak için Sıvı Yağ
Hazırlanışı

Yoğurma kabına unu eleyin. Yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Gerekirse un ilavesi yapın. 

Hamuru açacağımız tahtaya elimize yapışmaması için bol un serperek oklava ile 3-4 mm kalınlığında hamuru açın. Kalp şekilli kalıp ile keserek şekiller çıkarın. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Derin bir kızartma kabında yada fritöz de yağı iyice kızdırıp hamurlar altın sarısı rengini alana kadar kızartın.

Hiç yorum yok: