27 Mart 2013

PANCAR SALATA



Eğer çok beğenir de fazla yerseniz sakın iç kanama geçirdiğinizi düşünmeyin. Ben uyarıyım yoksa benim gibi paniğe kapılıp internette makaleler okumaya başlarsınız. Konumuz yemek olunca fazla açık konuşamadığım için kusura bakmayın :-) Çok şükür ki okuduğum bir yazı o gecemi iyi uyumamı sağladı. 

Pancarı yapanlar bilir, bu antioksidan değeri yüksek olan sebze, dikkat etmezseniz mutfağınızda adım attığınız yeri kırmızıya boyar. Bence çok şık bir sunum oldu. Dekoratif amaçlı yanına koyduğum susamlı çubuklar süslü görünmesinden ziyade, birlikte yendiğinde daha lezzetli oldu. Afiyet Olsun........ 

Malzemeler
  • 4 adet Kırmızı Pancar
  • Sirke
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Yarım su bardağı haşlanmış Pirinç
  • Dereotu
Hazırlanışı
  1. Pancarları yıkayıp düdüklü tencerede haşlayın.
  2. Haşlanan pancarları soyup orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
  3. Sirke, tuz, zeytinyağı ile harmanlayarak servis tabağına alın.
  4. Hafif tuzladığınız pirinçleri üzerine serpin ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: